Löööördag

Idag tog vi en båttur till delstaten New York som sagt. Väldigt mysigt, men kände mig lite lost in space på nå sätt så var inte särskilt social av mig. Men det var en liten rolig grej ändå! När jag kom hem blev det skype och lite telefonprat med Sweeeden. Efter middagen frågade Jocelyn om jag ville spela lite spel. Så det blev en liten spelkväll, kommer inte ihåg vad spelet hette med det var ganska kul! 
 
Det har varit väldigt skönt att vara ledig idag och inte ha behövt känna samma slags ansvar som under veckan som varit. Imorn ska jag vara hemma och skypa ändå lite till. Carrie, Ian och barnen skulle iväg mitt på dagen, bland annat skjutsa Jocelyn till flyget så det blir skönt att få vara själv ett tag!
 
Lite bilder från dagen.
 
Så det här var alltså deras båt som jag åkte på idag! 
Stopp i delstaten New York för lunch. Tog mig en riktigt god kycklingsallad.
Mitt hår var så hilma trassligt efter den här turen att halva mitt hår ligger i papperskorgen efter att ha kammat det!
Klämde fram ett leende även fast ungen går mig på nerverna, haha.
Utanför stället vi åt på fanns det en liten landningsbana för sånna här plan. Det var typ 7, 8 plan som stod där!
Dagens middag, pork och grillad paprika!! Mycket gött
 
Hahahah, nu lurade jag er allt! Klart det inte var den där stora båten som var deras!! Den stod bara i hamnen där deras båt är så jag tyckte den var så mäktig att jag tog en bild på den. Det här är deras båt som vi har glidit runt i idag!
 
 

Bio

Åh vad jag älskar att gå på bio! Det kommer att bli något jag gör väldigt ofta tror jag. Vi åt på Panera innan filmen och det var riktigt gott. This is where I leave you hette filmen och den var ganska bra men var inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Det var ganska skönt att få komma ut ur huset och göra nå för mig själv. Jag och Lea babblade på, hon pratar nu fort haha. Hinner knappt med. Men hon är en trevlig prick, skönt att ha nån man kan prata om familjen med som är i samma situation.
 
For på en liten springtur innan bion, gick inte sådär jättebra men man måste ju börja nånstans! Kan ju säga att vägarna här påminner om att vara i Kiruna, okej inte riktigt på samma sätt, men det lutar alltid åt nått håll. Så om du ser en nedförsbacke, bli inte glad - för snart kommer du till en uppförsbacke..... Gaah så jobbigt.
 
Försökte köpa mig lite kärlek här om dagen, gick väl sådär men gillar verkligen mina nya kläder!
Dagens middag med Lea.
Oooh så skönt det är att kunna springa runt i shorts och linne än!
 
 

Fredag!

Två jobbiga dagar har gått och nu sitter jag här och har hittills haft den bästa dagen sen jag kom. Har varit med Willoughby sen halv 9 och bara tagit det lugnt. Han är bara glad av sig och lugn så vi har haft det väldigt mysigt. Han har inte druckit nå från en nappflaska än så det var mig uppgift idag att prova på det och efter andra försöket gick det galant! Mjölken var lite för kall första gången så var ju inte så svårt att lösa. Han somnade direkt efter det så nu har jag en liten stund till att göra vad jag känner för. Vi ska snart iväg och hämta Macs och Emme på skolan så ska jag vara med alla tre medan Ian och Carrie har ett litet möte. Sen kommer LCC:n hit och kollar hur jag har det så de ska bli skönt att få prata med henne. Kanske få lite mer koll på läget och lite råd osv.
 
Seeeen är jag ledig fram till måndag. Gud så skönt. Så ikväll blir det middag och bio med Lea. Imorn ska jag följa med familjen på deras båt över till delstaten New York och äta lunch osv så det ska bli trevligt sen ska jag bara ta det lugnt. 
 
Var förresten ute och sprang igår, men pulsklockan hade lite batteri så den dog - vilket gjorde att mitt psyke också dog.. Saknar min PT Stefan där hemma. Men ska försöka mig på en löptur idag också!! 
 
Han är nu söt!!
Så himla mysigt att ha en liten en som sover i famnen.
Fick första lönen också, wihooooo!!!
 

Livet på landet

Idag har jag varit själv här hemma med Macs på förmiddagen. Vi packade med oss lite snacks och gick ut i ett molningt, men varmt Huntington. Första stoppet blev att släppa ut kycklingarna sen blev nästa stopp hans favoritställe - farmen mitt öve vägenr. Vi hälsade på kalvarna och korna. Sen gick vi tillbaka till "the Creek" och hade en liten picnick. Blev en till vända till farmen och sen gick vi över ängen mitt emot huset och hälsade på hästen. Hann med lite skype medan dom sov och sen gick jag med Emme till kossorna.
 
Kvällen har jag spenderat med Lea, en annan au-pair som bor 10 minuter ifrån oss. Hon är en glad och sprallig människa som pratade så fort att jag knappt hängde med!! Haha, men hon verkar som den glada prick jag behöver just nu så på fredag ska vi på bio i Williston och på söndag kanske det blir lite minigolf! Känns kul att hitta på lite saker utanför familjen och prova på ett "eget" liv här:)
 
Imorn börjar jag först kring 12 men ska följa med Carrie in till Burlington från morgonen så jag kan strosa runt lite på stan och kanske hitta mig något fint att köpa istället för att bara vara själv i huset! Carrie och Ian ska även iväg och äta middag imorn så då ska jag sköta nattningen med Emme och Macs, blir spännande!
 
Lite bilder från idag!!
 
Macs älskar verkligen att vara här!
En liten mysstund vid bäcken.
Fattar ni hur fint det faktiskt är här?!
En liten tur med Emme på eftermiddagen till kossorna!
Lunch
Provade peanut butter and jelly sandwich för första gången idag och konstaterade att jordnöttsmör inte riktigt är min grej..
Hösten är verkligen fin här!
Funderar på att rista in något spännande på det här lilla trädet!
 
 
 

Burlington

Började dagen med en dusch, väldigt skönt med tanke på att jag inte har duschat sen jag kom till familjen haha! Sen blev det lite skype innan Ian och Macs kom ner halv 10 och frågade om jag ville följa med till Burlington. Vi gick runt där på stan och kollade och det är väl ungefär lika stort som Piteå, själva "shoppinggatan". Vi åt lunch och for sen och handlade inför middagen som blev fajitas, mycket gott! Jag är faktiskt lite stolt över mig själv som har ätit allting hittills och jag har mer eller mindre tyckt om allting än så länge. 
Vi pratade om lite väsentliga saker idag medan barnen sov och gick igenom ungefär hur jag kommer att jobba. Längtar lite till imorn för att jag ska få komma in i schemat och hoppas att det börjar kännas lite bättre. 
Fick en liten dipp på eftermiddagen så bestämde mig för att gå ut och gå för att kolla på "the creek" som är precis nedanför huset och sen gick jag vidare på vägen innan man svänger upp till huset för att utforska lite. Kändes bättre efter det. Vi har förresten haft 26(!!!!!) grader idag, riktigt härligt! Ikväll ska jag nog se film med Carrie och Ian efter barnen har lagt sig, får se hur länge jag orkar hålla mig vaken, brukar ju somna kring nio, haha!! 
 
Här är lite bilder från dagens utforskning.
 
Det här är längs uppfarten till huset.
Kan inte få nog av alla skyltar här i USA!
Här svänger man upp till huset!
Kan ni fatta att det ser ut såhär ÖVERALLT?!?!
Hittade ett gamlat hus längs min prommis.
Det är det här som rinner nedanför huset.
Det här fanns i slutet av min lilla utflykt.
Fick den här fina tröjan av familjen när jag kom hit och ett presentkort på Starbucks!!
 

Harvest Festival

Idag åt vi american pancakes med sirap till frukost. Blev sittandes med Macs i nästan en timme för att han vägrade säga förlåt till Emme efter att ha slagit henne, men till slut löste det sig och vi kunde åka iväg till Shelburne på en "harvest festival". (Carrie berömde mig i bilen och sa att det var bra att jag hade varit så tålmodig med honom, så det kändes bra.) Det var riktigt kul att få se vad det var förnå och stället var hur stort som helst. Carrie berättade att det var en rik familj som hade byggt upp stället och hade ett sommarhus, en bit ifrån själva "the dariy factory", där som idag var ett så kallat "inn" - femton rum fanns det tror jag. Litet sommarställe kan ju en annan tycka, haha! Kommer inte riktigt ihåg allt hon berättade om det men stället var stort i alla fall.
Det är hur fint som helst här. Vars man än kollar är det grönt och bergigt, underbart! 
Träffade även Ian för första gången idag och även han verkar jättetrevlig. Imorn ska vi sätta oss ner och planera upp veckan som jag hoppas blir lite roligare när man får se vad barnen håller på med under dagarna. Då får jag ju även se lite mer av allt det där fina!
 
Lite bilder från idag!
 
Det här var själva farmen - hur stort som helst!!
Det fanns en lekplats för barnen där låderna var fyllda med "corn".
Hur söta shettisar som helst! Macs sitter i första vagnen och Carrie och Emme i den andra.
Emme. JAg fick även prova på ett caramelized appel. Konstaterade att själva äpplet var nog godast själv.
Här är den minsta, Willoughby.
 

USA

Hejhej! Efter fem dagar har jag äntligen fått bra wifi och en lugn stund för att kunna skriva lite om veckans bravader. Mycket som har hänt på dessa dagar. Först och främst så har jag ju flyttat till ett annat land(!!!!), spenderat många timmar på flygplan och flygplatser, gått skola tre dagar, sovit i en säng som knarrar så fort man viftar på tårna, träffat människor från andra länder, skaffat nya kompisar och sist men inte minst varit i New York på Manhattan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aaaaaaaaaaaaaaah kan ni fatta att jag faktiskt gör det här?? Jag har då inte gjort det än kan jag lova. För ca tre fyra timmar sedan träffade jag min nya familj som dessutom är en del av min nya arbetsplats. Dom satt och väntade på mig på flygplatsen och jag fick en välkomstkram av Carrie direkt. Barnen hade tydligen varit så upprymda hela dagen att de inte hade sovit nån middag, haha. 
 
Något som kom som en liten chock är hur jag faktiskt bor. Det är verkligen på landet. Ett hus med en gigantisk tomt och väldigt ute i ingenstans, okej inte riktigt, men det är ju inte direkt nån granne här. Kan inte bestämma mig om det är skönt eller om jag inte alls tycker om det. Barnen är väldigt pratglada och fartfyllda så jag kommer nog ha fullt upp kan jag säga! 
 
Imorgon åker vi iväg på en såkallad "harvest festival" där det kommer att finnas massor av djur, mat, traktorer och alla deras vänner så det ska bli spännande och kul att få hitta på någonting att göra första riktiga dagen. På eftermiddagen blir det nog att prata lite mer med Carrie också om jobb och praktiska saker sen kommer även Ian hem så då får jag träffa honom. Var alldeles för trött i huvudet idag för att börja ställa frågor. Så nu ska jag lägga mig i denna så fruktansvärt sköna säng (vilken säng som helst hade varit skön efter veckans säng).
 
Här kommer lite bilder från skolan och the top of the Rock och Times Square!
Top of the Rock
Time Square Garden
45 minuters flygtur till Burlington
Mitt nya rum
 

RSS 2.0